1. Teleće meso isecite na šnicle, pa „istucite” tučkom za meso. Brašno pomešajte sa alevom paprikom. Svaku šniclu (samo jednu stranu) uvaljajte u tu mešavinu.
2. Na zagrejano ulje stavite šnicle - najpre pobrašnjenu stranu, a potom okrenite na drugu (sa svake strane pecite dva-tri minuta).
3. Pospite suvim začinom, podlijte vodom i dinstajte polupokriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Popotrebi podlivajte vodom.
4. Kada meso omekša, dodajte ajvar, naseckani beli luk i vino, pa još malo prodinstajte. Poslužite uz prilog od povrća, rezance ili mlade krompiriće.
Teleće šnicle u sosu od belog luka
Beli luk osim što je izuzetno zdrav, mesu daje i neodoljivu aromu.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom