Fenomenalna ideja za ovonedeljni ručak kad su na okupu svi ukućani.
Potrebno je:
- pola kilograma jagnjetine
- 100 grama suvog svinjskog mesa
- 100-150 grama suve slanine
- jedna veza zeleni za supu
- veza peršuna
- kilogram zrelog paradajza
- kilogram krompira
- šolja od kafe vinskog sirćeta
- 2 dcl belog vina
- 3 ili 4 zelene paprike
- 750 grama crnog luka
- 3 ili 4 glavice belog luka
- 3 ili 4 kriške limuna
- biber, so
- kašičica brašna
- kašičica tucane slatke paprike
Priprema:
Jagnjeće meso iseći na komade, suvo svinjsko meso na tanke listove, a sa tanko isečenom slaninom prekriti dno đuvečare (vatrostalni sud). Svo povrće iseckati pa staviti preko slanine, posoliti, posuti krupnim i sitnim biberom, preliti uljem, pa ređati povrh toga seckano meso, pa povrće, pa opet meso i na kraju završiti sa sečenim paradajzom. U manjoj šerpici razmutiti brašno, vinsko sirće i tucanu slatku papriku pa sa tim preliti jelo u đuvečari. Potom, staviti u rernu i peći na tihoj vatri. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: aska.rs
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Jednostavni keksići sa aromom limete
Kako da napravite jogurt od ovsa za post na vodi
Osvežavajući mini čizkejk sa limunom