Fenomenalna ideja za ovonedeljni ručak kad su na okupu svi ukućani.

Potrebno je:

  • pola kilograma jagnjetine
  • 100 grama suvog svinjskog mesa
  • 100-150 grama suve slanine
  • jedna veza zeleni za supu
  • veza peršuna
  • kilogram zrelog paradajza
  • kilogram krompira
  • šolja od kafe vinskog sirćeta
  • 2 dcl belog vina
  • 3 ili 4 zelene paprike
  • 750 grama crnog luka
  • 3 ili 4 glavice belog luka
  • 3 ili 4 kriške limuna
  • biber, so
  • kašičica brašna
  • kašičica tucane slatke paprike

Priprema:

Jagnjeće meso iseći na komade, suvo svinjsko meso na tanke listove, a sa tanko isečenom slaninom prekriti dno đuvečare (vatrostalni sud). Svo povrće iseckati pa staviti preko slanine, posoliti, posuti krupnim i sitnim biberom, preliti uljem, pa ređati povrh toga seckano meso, pa povrće, pa opet meso i na kraju završiti sa sečenim paradajzom. U manjoj šerpici razmutiti brašno, vinsko sirće i tucanu slatku papriku pa sa tim preliti jelo u đuvečari. Potom, staviti u rernu i peći na tihoj vatri. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: aska.rs