Ovo jednostavno jelo se brzo sprema, a jako su sočne i ukusne!
Potrebno je:
- 400 g kora za lazanje
- 450 g šunke
- 350 g gaude
- 200 g parmezana
- 600 ml mleka
- 5 kašika brašna
- začini po ukusu
- vegeta, so, biber
Priprema:
Bešamel sos napravite tako što ćete razmutiti mleko u brašnu, vodite računa da nema grudvica. Zatim poslolite i dodajte začine po ukusu. Uključite na laganu vatru i mešajte. Nakon što provri dodajte 200 g parmezana.
Pripremite posudu u koju ćete ređati sastojke za lazanje. Sipajte par kapi ulja pa poređajte prvi red kora za lazanje. Zatim ide bešamel sos, a preko njega šunku i kačkavalj.
Ponavljate proces dok ne potrošite sve sastojke. Odozgo treba da ostane bešamel, i možete malo još parmezana da dodate.
Stavite da se peče. Prvih 15 minuta držite pokriveno, a potom otkorite i ostavite da se zapeče.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol