Naše bake su je često pravile, a svi ukućani su je rado jeli. Jednostavna, a preukusna cicvara je danas retko na našim trpezama. Uz ovaj fenomenalna recept ona će se češće naći na vašem stolu.
Sastojci:
(za 4 osobe)
- 600 g kravljeg sira
- 200 g kozijeg sira
- 200 g kajmaka
- 3 dcl vode
- 3 dcl mleka
- 10 kašika kukurznog brašna (belog ili žutog)
Priprema:
U činiji pomešati i izmrviti kravlji, koziji sir i kajmak.
U šerpi prokuvati mleko i vodu, a zatim postepeno dodavati smesu sira i kajmaka.
Mešati bez prestanka narednih 15 minuta sve dok voda ne ispari a smesa ne postane gusta kao testo za palačinke.
Postepeno dodavati po kašiku kukurznog brašna narednih 10 minuta uz neprekidno mešanje do željene gustine.
Mešati još 15 minuta sve dok se smesa ne ujednači i nestane grudvica.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: opusteno.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera