Ukusan i hranljiv ručak koji ćete rado spremati.
Sastojci:
- crni luk
- kupus, kiseli
- slanina
- ljuta i slatka paprika
- biber
- mast
- svinjsko meso
Način pripreme
Evo predloga za zimske dane – nije sarma, nije podvarak, al je ukusno i izdašno banatsko jelo.
Glavicu od 2-2,5 kilograma iseći na kocke, naliti hladnom vodom i staviti da se kuva oko sat vremena.
U međuvermenu, u široj šerpi na masti izdinstati dve glavice crnog luka (bez dolivanja vode, jer onda se luk kuva i menja ukus jelu), pa kad je postao staklast, dodati mu na kocke isečeno meso, najlepše je od vrata ili plećke, nastaviti prženje još desetak minuta, pa potom dodati suvu slaninu, količinu po želji, kašičicu tucane ljute papričice, ko ne voli, samo običnu, biber i dodati onaj kupus koji se kuvao, može sa vodom u kojoj se kuvao ako nije mnogo kiseo, dobro promešati, poklopiti i na tihoj vatri krčkati naredna dva sata.
Ovo je izuzetno lepo jelo i može se spremati u zemljanom sudu. Prijatno.
Izvor: krstarica.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom