Ručak za sve gurmane, prste da poližeš.

Sastojci 

  • 800 g svinjskog vrata
  • 285 h majoneza
  • 300 g kačkavalja
  • 250 g mariniranih pečuraka
  • so 1 kašičica
  • 1 dl belog vina

Kako pripremiti

Meso poređajte u dublji pleh ili zemljanu posudu, začinite i premažite majonezom. Preko njega stavite seckane pečurke, pa nalijte vinom, ali tek toliko da dođe do sredine mesa, da se ne bi pomešalo s majonezom. Prekrijte aluminijumskom folijom, pa pecite oko sat vremena na 180 stepeni. Skinite foliju, pospite rendanim kačkavaljem, pa vratite da se peče još desetak minuta, dok se ne uhvati zlatna korica.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.zena.blic.rs