Brzo i jednostavno jelo, sličan recept kao pastrmka u sosu od belog luka i limuna, sa tom razlikom što je u ovom receptu sos od paradajza.
Potrebni sastojci:
- 2 pastrmke (odnosno 4 fileta),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašikica mešavine začina (bosiljak, origano, ruzmarin, peršun),
- 1 manji crni luk,
- 1 čen belog luka,
- 1 konzerva paradajz pelata,
- 1 dl crnog vina,
- nekoliko iseckanih crnih maslina,
- par komada svežeg čeri paradajza,
- 4-5 suvih paradajza,
- vezica svežeg peršuna,
- so i biber po ukusu.
Priprema:
Filete pastrmke posolite i pospite začinima.
U dubokom tiganju na ulju kratko propržite na listiće iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pelat i crno vino. Posolite, pobiberite i dodajte začine. Kuvajte desetak minuta ili koliko je potrebno da se zagreje rerna.
U vatrostalnu činiju sipajte sos, poslažite filete pastrmke i dodajte isečeni čeri i suvi paradajz i masline.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta.
Gotovu ribu poslužite sa prilogom po želji. Pošto ovako pripremljena riba, osim što je u sosu, nema kostiju, osim sa palentom ili krompirom, možete je poslužiti i sa nekom testeninom kao npr. špagetama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvarancije.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem