Brzo i jednostavno jelo, sličan recept kao pastrmka u sosu od belog luka i limuna, sa tom razlikom što je u ovom receptu sos od paradajza.

Potrebni sastojci:

  • 2 pastrmke (odnosno 4 fileta),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašikica mešavine začina (bosiljak, origano, ruzmarin, peršun),
  • 1 manji crni luk,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 konzerva paradajz pelata,
  • 1 dl crnog vina,
  • nekoliko iseckanih crnih maslina,
  • par komada svežeg čeri paradajza,
  • 4-5 suvih paradajza,
  • vezica svežeg peršuna,
  • so i biber po ukusu.

Priprema:

Filete pastrmke posolite i pospite začinima.

U dubokom tiganju na ulju kratko propržite na listiće iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pelat i crno vino. Posolite, pobiberite i dodajte začine. Kuvajte desetak minuta ili koliko je potrebno da se zagreje rerna.

U vatrostalnu činiju sipajte sos, poslažite filete pastrmke i dodajte isečeni čeri i suvi paradajz i masline.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta.

Gotovu ribu poslužite sa prilogom po želji. Pošto ovako pripremljena riba, osim što je u sosu, nema kostiju, osim sa palentom ili krompirom, možete je poslužiti i sa nekom testeninom kao npr. špagetama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvarancije.com