Ovaj složenac će postati redoviti gost na vašem stolu.
Nakon napornog radnog dana jedva čekamo nešto prezalogajiti s minimalno uloženog truda. Ovaj složenac idealno je rešenje u tim slučajevima. Trebaće vam krompir, sir, mleko, jaja i maslac. Većinu sastojaka imate u frižideru, pa se odmah bacite na pripremu. Ekonomično, brzo gotovo i jako hranjivo. Uz ovaj složenac pristaju sve vrste salata.
Kuvani krompir narežite na što tanje kriške. Kako se ne bi raspao prilikom kuvanja, prethodno probodite na nekoliko mesta čačkalicom. Ljusku ćete najlakše oguliti ako krompir odmah izvadite iz kipuće vode i zalijete mlazom hladne vode.
Potrebno vam je:
1 kg krompira
250 g ribanog sira
2.5 dl kiselog mleka
4 jaja
120 g maslaca
ulje
sol
papar
Priprema:
Krompir dobro operite i očistite, skuvajte u ljusci, a zatim ohladite, ogulite i narežite na kriške.
U duboku posudu za pečenje koju ste premazali uljem slažite u redove narezani krompir i ribani sir. Završite s krompirom. Začinite ga solju i biberom, te prelijte zagrejanim maslacem.
Stavite u zagrejanu pećnicu na 200°C i pecite oko 10 minuta. Nakon toga složenac prelijte kiselim mlekom pomešanim s razmućenim jajima.
Pecite još 10 minuta i poslužite uz sezonsku salatu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus