Ovaj složenac će postati redoviti gost na vašem stolu.

Nakon napornog radnog dana jedva čekamo nešto prezalogajiti s minimalno uloženog truda. Ovaj složenac idealno je rešenje u tim slučajevima. Trebaće vam krompir, sir, mleko, jaja i maslac. Većinu sastojaka imate u frižideru, pa se odmah bacite na pripremu. Ekonomično, brzo gotovo i jako hranjivo. Uz ovaj složenac pristaju sve vrste salata.

Kuvani krompir narežite na što tanje kriške. Kako se ne bi raspao prilikom kuvanja, prethodno probodite na nekoliko mesta čačkalicom. Ljusku ćete najlakše oguliti ako krompir odmah izvadite iz kipuće vode i zalijete mlazom hladne vode.

Potrebno vam je:

1 kg krompira

250 g ribanog sira

2.5 dl kiselog mleka

4 jaja

120 g maslaca

ulje

sol

papar

Priprema:

Krompir dobro operite i očistite, skuvajte u ljusci, a zatim ohladite, ogulite i narežite na kriške.

U duboku posudu za pečenje koju ste premazali uljem slažite u redove narezani krompir i ribani sir. Završite s krompirom. Začinite ga solju i biberom, te prelijte zagrejanim maslacem.

Stavite u zagrejanu pećnicu na 200°C i pecite oko 10 minuta. Nakon toga složenac prelijte kiselim mlekom pomešanim s razmućenim jajima.

Pecite još 10 minuta i poslužite uz sezonsku salatu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr