Napravite ručak na kojem će vam zavideti i najiskusnije domaćice.

Sastojci (za 4 osobe):

8 svinjskih šnicli (po 100 g)

čen belog luka

veza začinskog bilja (peršuna, mirođije, celera)

kašičica senfa

2 kašike prezli

so, biber

2 kašike masti

750 g krompira

250 g paradajza

Način pripreme

Proprati meso, posušiti ga i izlupati. Iseckati začinsko bilje i beli luk. Pomešati ih sa senfom i prezlama, pa posoliti i pobiberiti. Dobijenom masom prema­zati šnicle, preklopiti ih i probosti čačkalicom. Pržiti šnicle na kašiki masti oko 25 minuta.

Oljuštiti i oprati krompire, pa ih iseći na kocke i bariti oko 5 minuta u posoljenoj vodi. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti ga, odstraniti semenke i iseckati na kockice.

Ispržiti krompire na drugoj kašiki masti, umešati paradajz, malo prodinstati i servirati uz meso.

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: krstarica.com