Napravite ručak na kojem će vam zavideti i najiskusnije domaćice.
Sastojci (za 4 osobe):
8 svinjskih šnicli (po 100 g)
čen belog luka
veza začinskog bilja (peršuna, mirođije, celera)
kašičica senfa
2 kašike prezli
so, biber
2 kašike masti
750 g krompira
250 g paradajza
Način pripreme
Proprati meso, posušiti ga i izlupati. Iseckati začinsko bilje i beli luk. Pomešati ih sa senfom i prezlama, pa posoliti i pobiberiti. Dobijenom masom premazati šnicle, preklopiti ih i probosti čačkalicom. Pržiti šnicle na kašiki masti oko 25 minuta.
Oljuštiti i oprati krompire, pa ih iseći na kocke i bariti oko 5 minuta u posoljenoj vodi. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti ga, odstraniti semenke i iseckati na kockice.
Ispržiti krompire na drugoj kašiki masti, umešati paradajz, malo prodinstati i servirati uz meso.
Izvor: krstarica.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus