Super ručak za celu porodicu.
Sastojci:
Potrebno je razno povrće:
- paradajz
- patlidžan
- tikvica
- crni luk
- krompir
- šargarepa
- paprika crvena i žuta....
- feta sir
Za marinadu:
- 2 čena belog luka
- pola veze peršunovog lišća
- 1/2 dcl ulja
- so
- pola limuna
- štapići za ražnjiće
Priprema:
1. Povrće operite, šargarepu i krompir ogulite i sve iseckajte na krupnije komade. Nanižite na štapiće da bude raznovrsno i šarenoliko, sir stavite na jedno do dva mesta jer je dosta jak i sasvim je dovoljno na jednom štapiću vrlo malo ga staviti.
2. Ređajte na tepsiju sa pek papirom, posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom.
3. Prekrite folijom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.
4. Napravite marinadu, iseckajte beli luk, peršunovo lišće i izmešajte sa uljem, limunovim sokom, posolite.
5. Pečeno povrće vrlo malo premažite marinadom i poslužite.
6. Sve je tako fino, mekano i ukusno. Uživajte i podelite recept sa prijateljima.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno