Super ručak za celu porodicu.

Sastojci:

Potrebno je razno povrće:

- paradajz

- patlidžan

- tikvica

- crni luk

- krompir

- šargarepa

- paprika crvena i žuta....

- feta sir

Za marinadu:

- 2 čena belog luka

- pola veze peršunovog lišća

- 1/2 dcl ulja

- so

- pola limuna

- štapići za ražnjiće

Priprema: 

1. Povrće operite, šargarepu i krompir ogulite i sve iseckajte na krupnije komade. Nanižite na štapiće da bude raznovrsno i šarenoliko, sir stavite na jedno do dva mesta jer je dosta jak i sasvim je dovoljno na jednom štapiću vrlo malo ga staviti.

2. Ređajte na tepsiju sa pek papirom, posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom.

3. Prekrite folijom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.

4. Napravite marinadu, iseckajte beli luk, peršunovo lišće i izmešajte sa uljem, limunovim sokom, posolite.

5. Pečeno povrće vrlo malo premažite marinadom i poslužite.

6. Sve je tako fino, mekano i ukusno. Uživajte i podelite recept sa prijateljima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: serpica.net