Super ručak za celu porodicu.
Sastojci:
Potrebno je razno povrće:
- paradajz
- patlidžan
- tikvica
- crni luk
- krompir
- šargarepa
- paprika crvena i žuta....
- feta sir
Za marinadu:
- 2 čena belog luka
- pola veze peršunovog lišća
- 1/2 dcl ulja
- so
- pola limuna
- štapići za ražnjiće
Priprema:
1. Povrće operite, šargarepu i krompir ogulite i sve iseckajte na krupnije komade. Nanižite na štapiće da bude raznovrsno i šarenoliko, sir stavite na jedno do dva mesta jer je dosta jak i sasvim je dovoljno na jednom štapiću vrlo malo ga staviti.
2. Ređajte na tepsiju sa pek papirom, posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom.
3. Prekrite folijom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.
4. Napravite marinadu, iseckajte beli luk, peršunovo lišće i izmešajte sa uljem, limunovim sokom, posolite.
5. Pečeno povrće vrlo malo premažite marinadom i poslužite.
6. Sve je tako fino, mekano i ukusno. Uživajte i podelite recept sa prijateljima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus