Odlična ideja za pravi porodični ručak.
Sastojci:
500 g boranije
glavica crnog luka
2 jaja
kašičica soli i začina
1 jogurt
malo ulja
Priprema:
Crni luk isecite na sitno i izdinstajte na malo ulja da se zastakli. Dodajte isečenu boraniju, posolite, dodajte začine i malo sve zajedno dinstajte. Dolijte vode da prekrije boraniju, smanjite vatru i ostavite da se kuva 45 minuta na srednjoj temperaturi.
Skuvanu boraniju sklonite sa vatre. Izvadite rešetkastom kašikom i sipajte u keramičku posudu u kojoj ćete peći. Posebno umutite jaja viljuškom dodajte jogurt i malo bujona u kojem se kuvala boranija, (jedna kutlača) posolite i prelijte breko boranije.
Protresite da se smesa od jogurta ravnomerno rasporedi. Stavite u zagrejanu rernu i zapecite na temperaturi od 200 stepeni 15-20 minuta. I poslužite…
Izvor: opanak.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem