Odlična ideja za pravi porodični ručak.

Sastojci:

500 g boranije

glavica crnog luka

2 jaja

kašičica soli i začina

1 jogurt

malo ulja

Priprema:

Crni luk isecite na sitno i izdinstajte na malo ulja da se zastakli. Dodajte isečenu boraniju, posolite, dodajte začine i malo sve zajedno dinstajte. Dolijte vode da prekrije boraniju, smanjite vatru i ostavite da se kuva 45 minuta na srednjoj temperaturi.

Skuvanu boraniju sklonite sa vatre. Izvadite rešetkastom kašikom i sipajte u keramičku posudu u kojoj ćete peći. Posebno umutite jaja viljuškom dodajte jogurt i malo bujona u kojem se kuvala boranija, (jedna kutlača) posolite i prelijte breko boranije.

Protresite da se smesa od jogurta ravnomerno rasporedi. Stavite u zagrejanu rernu i zapecite na temperaturi od 200 stepeni 15-20 minuta. I poslužite…

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: opanak.net