Ručak kojem ne mogu da odole ni deca ni odrasli.
POTREBNO JE
- 1 kg svinjskih rebara,
- glavica crnog luka,
- lovorov list,
- kašika majorana,
- 2 kašike paradajz-pirea,
- 2 kisela krastavčića,
- kašika brašna,
- 50 ml ulja,
- voda
PRIPREMA
Rebra isecite na manje komade, operite ih, posolite i dobro istrljajte majoranom. Propržite komade mesa na vrelom ulju, dok ne porumene sa obe strane. Crni luk isecite na rebarca, dodajte mesu i dinstajte dok luk ne postane staklast.
Nalijte mlakom vodom da sve ogrezne, pa dodajte lovorov list i na kockice sečene krastavčiće. U paradajz-pire umešajte brašno i dodajte mesu. Sve prekrijte alu-folijom i pecite sat vremena na 180 stepeni. Sa rebarcima pecite i krompir.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: zena.blic.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom