Napravite malo drugačije jelo za svoje ukućane. I oni i vi ćete biti oduševljeni kakav ukus ovaj gulaš ima.

Potrebno je:

  • 300 g bukovača
  • 300 g šampinjona
  • 300 g junetine
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 500 ml piva
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • na vrh kašičice bibera
  • 2 lovorova lista
  • malo šećera
  • 1 kašika vegete
  • 6 kašika ulja
  • malo peršuna

Priprema

U veću šerpu naspite 3 kašike ulja i stavite da se zagreje. Oljuštite luk, sitno ga isecite i stavite kratko da se prži na ulju. Dodajte luku šargarepu koju ste očistili i isekli na kolutove. Pospite sve sa vrlo malo šećera, i uz neprestano mešanje pržite samo da postane staklasto.

Gotovo povrće izvadite, dodajte preostalo ulje i kratko pržite meso koje ste prethodno isekli na kocke i uvaljali u smesu od jedne kašike brašna malo soli i bibera. Kada je meso porumenelo pospite ga sa preostalim brašnom pa naspite pola litre piva i sve dobro promešajte da se lepo sjedini i da nema grudvica.

U šerpu vratite luk i šargarepu, dodajte lovorov list, vegetu i peršun, pa naspite oko litru vode. Dobro sve promešajte i na laganoj vatri kuvajte oko 2 sata dok meso skroz ne omekani. Ako je potrebno povremeno podlite sa malo vode.

Kad se meso skuvalo dodajte na krupno isečene pečurke i još malo začina po ukusu (so, biber, peršun, vegeta, ljuta paprika)sve krčkajte 20 min i poslužite Irski gulaš sa prilogom po želji. Odlično ide sa pire krompirom, testeninom...

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: erecepti.com