Najukusniji komadi mesa u savršenom umaku od soje.
Sastojci
500 g pileće belo meso
1 dl soja sosa
1,5 dl sosa od paradajza
0,5 dl jabukovog sirćeta
100 g gustina
ulje po potrebi
1 dk. vode
so, mešavina začina po potrebi
Kako pripremiti
Soja sos, paradajz sos, sirće, šećer i vodu sjediniti da se dobije gustina sosa. Staviti to u šerpu i pripremiti meso. Pileće belo meso iseći na kaiševe, a potom ih uvaljati u gustin za kolače. Pazite da nema grudvica i propržite na zagrejanom ulju da porumeni sa obe strane.
Kada porumeni, meso prebacite u šerpu sa sosom i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i kuvajte još 10 minuta dok meso ne upije skoro sav sos.
Pri kraju kuvanja probati sos i ako je potrebno dodati malo soli i začina po ukusu.
Izvor: recepti.zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus