Najukusniji komadi mesa u savršenom umaku od soje.

Sastojci

500 g pileće belo meso

1 dl soja sosa

1,5 dl sosa od paradajza

0,5 dl jabukovog sirćeta

100 g gustina

ulje po potrebi

1 dk. vode

so, mešavina začina po potrebi

Kako pripremiti

Soja sos, paradajz sos, sirće, šećer i vodu sjediniti da se dobije gustina sosa. Staviti to u šerpu i pripremiti meso. Pileće belo meso iseći na kaiševe, a potom ih uvaljati u gustin za kolače. Pazite da nema grudvica i propržite na zagrejanom ulju da porumeni sa obe strane.

Kada porumeni, meso prebacite u šerpu sa sosom i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i kuvajte još 10 minuta dok meso ne upije skoro sav sos.

Pri kraju kuvanja probati sos i ako je potrebno dodati malo soli i začina po ukusu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.zena.blic.rs