Jela zvučnih imena i jednostavnih sastojaka možete da pripremite i bez mnogo kulinarskog iskustva.

Isprobajte nešto novo i uživajte u neponovljivom ručku za malo para.

Potrebno je:

  • 0,5 kg pečuraka
  • 30 g maslaca
  • 0,25 dl belog vina
  • 0,5 dl pileće supe
  • kašičica suvog majorana
  • pola kašičice sitno seckanog crnog luka
  • kašika seckanog vlašca

Priprema: 

Pečurke dobro operite, očistite ih i poređajte u vatrostalnu posudu. Pomešajte vino i supu, dodajte majoran i crni luk, pa posolite i pobiberite i prelijte preko pečuraka. Poklopljeno pecite pola sata na 220 stepeni. Poslužite s knedlama od starog hleba.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs