Jela zvučnih imena i jednostavnih sastojaka možete da pripremite i bez mnogo kulinarskog iskustva.
Isprobajte nešto novo i uživajte u neponovljivom ručku za malo para.
Potrebno je:
- 0,5 kg pečuraka
- 30 g maslaca
- 0,25 dl belog vina
- 0,5 dl pileće supe
- kašičica suvog majorana
- pola kašičice sitno seckanog crnog luka
- kašika seckanog vlašca
Priprema:
Pečurke dobro operite, očistite ih i poređajte u vatrostalnu posudu. Pomešajte vino i supu, dodajte majoran i crni luk, pa posolite i pobiberite i prelijte preko pečuraka. Poklopljeno pecite pola sata na 220 stepeni. Poslužite s knedlama od starog hleba.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: zena.blic.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom