I ručak bez mesa može biti podjednako ukusan.

Sastojci:

500 g šampinjona, 2 glavice luka, 100 g suve slanine, 2 kašike ulja, 2 čena belog luka, 10 kriški hleba, 250 ml mleka, 200 ml kisele pavlake, 3 jaja, kašika suvog začina, peršun, so, biber, origano

Priprema:

Očišćene šampinjone isecite na listiće. Crni, beli luk i peršun sitno iseckajte, a slaninu isecite na tanke režnjeve. Na zagejanom ulju ispržite slaninu i naseckani crni luk, pa dodajte šampinjone. Sve zajedno dinstajte, malo posolite, pobiberite, dodajte beli luk, malo origana, peršun i začin. U namašćenu vatrostalnu posudu složite jednu do druge pet kriški hleba koje ste prethodno natopili u mleko. Po hlebu rasporedite pola količine pripremljenih šampinjona, pa ponovo stavite red natopljenog hleba i odozgo preostale šampinjone. Sve prelijte mešavinom pavlake i jaja. Tako pripremljeno jelo kratko zapecite u rerni na 160 stepeni oko 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu