I ručak bez mesa može biti podjednako ukusan.
Sastojci:
500 g šampinjona, 2 glavice luka, 100 g suve slanine, 2 kašike ulja, 2 čena belog luka, 10 kriški hleba, 250 ml mleka, 200 ml kisele pavlake, 3 jaja, kašika suvog začina, peršun, so, biber, origano
Priprema:
Očišćene šampinjone isecite na listiće. Crni, beli luk i peršun sitno iseckajte, a slaninu isecite na tanke režnjeve. Na zagejanom ulju ispržite slaninu i naseckani crni luk, pa dodajte šampinjone. Sve zajedno dinstajte, malo posolite, pobiberite, dodajte beli luk, malo origana, peršun i začin. U namašćenu vatrostalnu posudu složite jednu do druge pet kriški hleba koje ste prethodno natopili u mleko. Po hlebu rasporedite pola količine pripremljenih šampinjona, pa ponovo stavite red natopljenog hleba i odozgo preostale šampinjone. Sve prelijte mešavinom pavlake i jaja. Tako pripremljeno jelo kratko zapecite u rerni na 160 stepeni oko 20 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem