Ukus koji ćete zauvek pamtiti...

Sastojci:

4 manja pileca bataka

1/3 srednjeg struka praziluka

2 srednja krompira

6 paprika

2 šake graška

1 veća šargarepa

1 srednji koren peršuna

300 g šampinjona

5 dl soka od paradajza

1 šaka pirinča

50 g margarina

brašno po potrebi

pola pakovanja njoki

Priprema:

Skuvati batake da omekšaju i skinuti im koske. Na 2 kašike ulja prodinstati praziluk iseckan na kolutiće. Dodati šargarepu isto iseckanu na kružiće, kao i koren peršuna. Papriku iseckati na prutiće, pa i nju ubaciti. Dodati grašak. Još malo propržiti, pa ubaciti šampinjone i naliti sa sokom od paradajza. Kad provri ubaciti 2 krompira isečena na kriške. Sad ubaciti i meso od bataka. Posoliti po ukusu. Pola kese njoka ubaciti u šerpu sa ostalim sastojcima. Par minuta neka vri, a onda dodati i pirinač. Ubaciti u rernu i krckati da ispari tecnost. Kad je jelo skuvano posuti ga sa iseckanim lišćem peršuna.

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.zena.blic.rs