Ukus koji ćete zauvek pamtiti...
Sastojci:
4 manja pileca bataka
1/3 srednjeg struka praziluka
2 srednja krompira
6 paprika
2 šake graška
1 veća šargarepa
1 srednji koren peršuna
300 g šampinjona
5 dl soka od paradajza
1 šaka pirinča
50 g margarina
brašno po potrebi
pola pakovanja njoki
Priprema:
Skuvati batake da omekšaju i skinuti im koske. Na 2 kašike ulja prodinstati praziluk iseckan na kolutiće. Dodati šargarepu isto iseckanu na kružiće, kao i koren peršuna. Papriku iseckati na prutiće, pa i nju ubaciti. Dodati grašak. Još malo propržiti, pa ubaciti šampinjone i naliti sa sokom od paradajza. Kad provri ubaciti 2 krompira isečena na kriške. Sad ubaciti i meso od bataka. Posoliti po ukusu. Pola kese njoka ubaciti u šerpu sa ostalim sastojcima. Par minuta neka vri, a onda dodati i pirinač. Ubaciti u rernu i krckati da ispari tecnost. Kad je jelo skuvano posuti ga sa iseckanim lišćem peršuna.
Izvor: recepti.zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus