Ako ste ljubitelj ukusnog pilećeg mesa, onda vam predložemo nekoliko ideja za jela sa ovim mesom, koja se lako mogu pripremiti kod kuće.
Brzo jelo sa pilećim mesom
Sastojci:
1 pile
2 šolje pirinča
1 kocka pilećeg bujona
običan ili topljeni sir
mlevena crvena paprika
biber
čubar (začinska biljka)
so
Priprema:
Isecite pile na komade (možete i kosti da uklonite). Stavite ga u odgovarajuću tepsiju, pa zatim dodajte i ostale sastojke. Pecite u jako zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta.
Pileće meso sa makaronama
Sastojci:
1 pile
1 glavica luka
iseckane paprike
2 šolje soka od paradajza
200 g makarona
nekoliko kockica maslaca
malo sira
Priprema:
Stavite pileće meso u odgovarajuću tepsiju i dodajte glavicu luka, koju ste prethodno narendali. Isecite paprike na trake i takođe dodajte. Na kraju dodajte sok od paradajza i makarone.
Sve to prelijte jednom šoljom vode i preko posipajte rendani sir i nekoliko kockica maslaca. Jelo se peče u rerni oko 30-40 minuta, pa zatim poslužite. Možete dodati garnir od kiselog mleka.
Pileće meso sa prokeljom
Sastojci:
400 g prokelja
200 g pilećeg mesa
100 g kisele pavlake
nekoliko čenova belog luka
so
biber
Priprema:
Potopite prokelj na 15 minuta u kipuću i posoljenu vodu, kako bi omekšao. Isecite pileće meso na trake i propržite ga u prethodno zagrejanom ulju, u koje ste stavili i 1-2 čena belog luka.
Kada se pile malo proprži, dodajte i oceđeni prokelj, pa nastavite sa prženjem. Na kraju dodajte i pavlaku i kada se ona otopi, onda sklonite jelo sa vatre.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom
Kako Grci prave pekarski krompir