Ne postoji osoba koja ne voli ovaj zlatiborski specijalitet, zato vam mi nudimo recept kako da napravite kod kuće obrok fantastičnog ukusa.
Sastojci:
jedna lepinja
jedno jaje
jedna supena kašika starog zlatiborskog kajmaka
pet supenih kašika pretopa (saft od jagnjećeg i prasećeg pečenja - možete ga naći u svakoj pečenjari)
Priprema:
Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom. Umutite jaje i prelijte ga preko kajmaka. Utisnite ga malo u lepinju. Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. Kad izvadite lepinju, prelijte je zagrejanim pretopom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: srbijuvolimo.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom