Recept koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Sastojci:

1 kašika maslaca

1 kašičica belog luka u prahu

prstohvat kajenskog bibera

1 1/4 šolja pavlake za kuvanje

1 1/2 velike oguljene i tanko iseckane bundeve

so

sveže mleveni crni biber

1/2 šolja parmezana

1 1/2 kašičice suve žalfije

1 šalica narendanog sira

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Posudu za pečenje premažite maslacem. U posudi pomešajte beli luk u prahu i kajenski biber s pavlakom za kuvanje. Polovinu naseckane bundeve posložite u posudu za pečenje tako da se malo preklapaju, te poslolite i pobiberite. Pospite 1/4 šolje parmezana i 3/4 kašičice mlevene žalfije. Posložite ostatak bundeve i opet posolite i pobiberite. Smesu pavlake prelijte preko tikvica i pospite preostalom žalfijom. Pokrijte folijom i pecite dok tikvice ne omekšaju, oko 55 minuta. Sklonite foliju i pospite sirom i ostatkom parmezana. Vratite u rernu i pecite dok se sir ne otopi, a vrhovi postanu zlatno-smeđi, od 6 do 10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stil.kurir.rs