Recept koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 kašika maslaca
1 kašičica belog luka u prahu
prstohvat kajenskog bibera
1 1/4 šolja pavlake za kuvanje
1 1/2 velike oguljene i tanko iseckane bundeve
so
sveže mleveni crni biber
1/2 šolja parmezana
1 1/2 kašičice suve žalfije
1 šalica narendanog sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Posudu za pečenje premažite maslacem. U posudi pomešajte beli luk u prahu i kajenski biber s pavlakom za kuvanje. Polovinu naseckane bundeve posložite u posudu za pečenje tako da se malo preklapaju, te poslolite i pobiberite. Pospite 1/4 šolje parmezana i 3/4 kašičice mlevene žalfije. Posložite ostatak bundeve i opet posolite i pobiberite. Smesu pavlake prelijte preko tikvica i pospite preostalom žalfijom. Pokrijte folijom i pecite dok tikvice ne omekšaju, oko 55 minuta. Sklonite foliju i pospite sirom i ostatkom parmezana. Vratite u rernu i pecite dok se sir ne otopi, a vrhovi postanu zlatno-smeđi, od 6 do 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus