Brz i jednostavan recept koji koji svaki tmuran dan čini bar malo vedrijim, jer je na meniju pasulj sa kobasicama.

Sastojci:

6 svežih kobasica

400 g kuvanog pasulja

400 g iseckanog paradajza

2 glavice luka

3 čena belog luka

2 lovorova lista

1/2 kašičice mešavine začina

1/2 kašičice semenki korijandera

1/2 kašičice semenki kumina

šaka seckanog peršuna

1 kašičica šećera

Priprema:

Semenke korijandera i kumina kratko tostirajte na suvom tiganju. Prebacite ih u avan i stucite zajedno sa mešavinom začina. Naglo zapecite kobasice. Kad su dobile lepu boju, odložite ih na tanjir. U istoj posudi dinstajte luk. Dodajte mu lovor i usitnjene začine. Pred kraj dodajte beli luk. Dodajte pasulj i seckani paradajz, kao i jednu kašičicu šećera. Posolite. Kuvajte još par minuta, nakon čega smesa ide u rernu. Ako vam je praktično, i ako je posuda pogodna za rernu, možete sve ostaviti u njoj, posložiti kobasice na vrh i zapeći u rerni otprilike pola sata. Ako vam tiganj ili zdela koju ste koristili za kuvanje nije praktična, prebacite sve u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C oko pola sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr