Brz i jednostavan recept koji koji svaki tmuran dan čini bar malo vedrijim, jer je na meniju pasulj sa kobasicama.
Sastojci:
6 svežih kobasica
400 g kuvanog pasulja
400 g iseckanog paradajza
2 glavice luka
3 čena belog luka
2 lovorova lista
1/2 kašičice mešavine začina
1/2 kašičice semenki korijandera
1/2 kašičice semenki kumina
šaka seckanog peršuna
1 kašičica šećera
Priprema:
Semenke korijandera i kumina kratko tostirajte na suvom tiganju. Prebacite ih u avan i stucite zajedno sa mešavinom začina. Naglo zapecite kobasice. Kad su dobile lepu boju, odložite ih na tanjir. U istoj posudi dinstajte luk. Dodajte mu lovor i usitnjene začine. Pred kraj dodajte beli luk. Dodajte pasulj i seckani paradajz, kao i jednu kašičicu šećera. Posolite. Kuvajte još par minuta, nakon čega smesa ide u rernu. Ako vam je praktično, i ako je posuda pogodna za rernu, možete sve ostaviti u njoj, posložiti kobasice na vrh i zapeći u rerni otprilike pola sata. Ako vam tiganj ili zdela koju ste koristili za kuvanje nije praktična, prebacite sve u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C oko pola sata.
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima