Većina ljudi je ljubitelj gulaša. Isprobajte kako ga Irci prave.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kg junećeg mesa isečenog na kockice
  • 2 luka
  • 3 stabljike celera
  • 4 velike šargarepe
  • 1 l goveđe supe (kockica)
  • 900 g krompira
  • 25 g neslanog putera
  • morska so
  • sveže mleveni biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. U tiganj stavite jednu kašiku ulja i brašno, pa dodajte meso i pržite na jakoj vatri. Izvadite govedinu iz tiganja i ostavite je na tanjiru. Ne čistite posudu, jer će vam trebati da pržite povrće. Dok se govedina prži, ogulite i naseckajte luk, šargarepu i  celer. Zagrejte preostalo ulje u istoj posudi i pržite luk, celer i šargarepu 4-5 minuta, ili dok luk ne omekša. Pomešajte meso sa povrćem, a zatim sklonite sa vatre. Sipajte u neku dublju posudu i prelijte supom pa stavite u rernu. Izrežite krompir na kriške i rasporedite po vrhu. Preko stavite listiće putera i prekrijte folijom. Pecite sat vremena, zatim sklonite foliju i pecite još 15 minuta dok krompir ne postane hrskav i ne dobije zlatnu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs