Ručak spreman za pola sata.
Sastojci:
- 1 suva zemička
- 500 g krompira
- 400 g šargarepe
- 1 glavica luka
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1 kašika mlevenog kapara
- 1 kašika senfa
- 1 kašika ulja
- 200 ml soka od paradajza
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g rendane gaude
- so, biber
Priprema:
1. Zemičku potopite u hladnu vodu, a krompir i šargarepu oljuštite, operite i nasecite na kocke. Kuvajte povrće u slanoj kipućoj vodi oko 10 minuta pa ga ocedite. Luk isecite na kockice, a zemičku iscedite.
2. Umesite zemičke sa mesom i jajetom, dodajte kapar, senf, so i biber. Od smese vlažnim rukama oblikujte 20 ćuftica koje potom ispržite na vrućem ulju sa svih strana, oko 8 minuta. Rernu zagejte na 200 °C.
3. U vatrostalnu činiju rasporedite mesne ćuftice, krompir i šargarepu, prelijte ih sosom od pavlake i paradajz soka, pospite sirom i pecite oko 25 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem