Ručak spreman za pola sata.
Sastojci:
- 1 suva zemička
- 500 g krompira
- 400 g šargarepe
- 1 glavica luka
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1 kašika mlevenog kapara
- 1 kašika senfa
- 1 kašika ulja
- 200 ml soka od paradajza
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g rendane gaude
- so, biber
Priprema:
1. Zemičku potopite u hladnu vodu, a krompir i šargarepu oljuštite, operite i nasecite na kocke. Kuvajte povrće u slanoj kipućoj vodi oko 10 minuta pa ga ocedite. Luk isecite na kockice, a zemičku iscedite.
2. Umesite zemičke sa mesom i jajetom, dodajte kapar, senf, so i biber. Od smese vlažnim rukama oblikujte 20 ćuftica koje potom ispržite na vrućem ulju sa svih strana, oko 8 minuta. Rernu zagejte na 200 °C.
3. U vatrostalnu činiju rasporedite mesne ćuftice, krompir i šargarepu, prelijte ih sosom od pavlake i paradajz soka, pospite sirom i pecite oko 25 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Pink jaja obojena prirodnom bojom su hit
Jednostavan kolač sa kornfleksom za Uskrs
Uskršnje predjelo pilići od jaja
Kako da uskršnja jaja ne puknu dok se kuvaju
Recept za puslica gnezda sa čokoladnim jajima za Uskrs