Ručak spreman za pola sata.
Sastojci:
- 1 suva zemička
- 500 g krompira
- 400 g šargarepe
- 1 glavica luka
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1 kašika mlevenog kapara
- 1 kašika senfa
- 1 kašika ulja
- 200 ml soka od paradajza
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g rendane gaude
- so, biber
Priprema:
1. Zemičku potopite u hladnu vodu, a krompir i šargarepu oljuštite, operite i nasecite na kocke. Kuvajte povrće u slanoj kipućoj vodi oko 10 minuta pa ga ocedite. Luk isecite na kockice, a zemičku iscedite.
2. Umesite zemičke sa mesom i jajetom, dodajte kapar, senf, so i biber. Od smese vlažnim rukama oblikujte 20 ćuftica koje potom ispržite na vrućem ulju sa svih strana, oko 8 minuta. Rernu zagejte na 200 °C.
3. U vatrostalnu činiju rasporedite mesne ćuftice, krompir i šargarepu, prelijte ih sosom od pavlake i paradajz soka, pospite sirom i pecite oko 25 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus