Ručak spreman za pola sata.

Sastojci:

  • 1 suva zemička
  • 500 g krompira
  • 400 g šargarepe
  • 1 glavica luka
  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 kašika mlevenog kapara
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika ulja
  • 200 ml soka od paradajza
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g rendane gaude
  • so, biber

Priprema:

1. Zemičku potopite u hladnu vodu, a krompir i šargarepu oljuštite, operite i nasecite na kocke. Kuvajte povrće u slanoj kipućoj vodi oko 10 minuta pa ga ocedite. Luk isecite na kockice, a zemičku iscedite.

2. Umesite zemičke sa mesom i jajetom, dodajte kapar, senf, so i biber. Od smese vlažnim rukama oblikujte 20 ćuftica koje potom ispržite na vrućem ulju sa svih strana, oko 8 minuta. Rernu zagejte na 200 °C.

3. U vatrostalnu činiju rasporedite mesne ćuftice, krompir i šargarepu, prelijte ih sosom od pavlake i paradajz soka, pospite sirom i pecite oko 25 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs