Pronađite inspiraciju za ručak ukoliko postite.

Šnicla od spanaća

Sastojci:

  • 1 kg svežeg spanaća
  • 300 g pirinča
  • so
  • biber
  • seckan peršunov list
  • malo ulja
  • malo brašna

Priprema:

Spanać dobro oprati i obariti ga. Kada se ohladi iseckati ga, a za to vreme obariti pirinač i procediti. Sjediniti spanać i pirinač, dodati so, biber, sitno seckan peršun. Ukoliko je retko dodati malo prezli ili brašna. Praviti male šnicle i uvaljati u brašno, zatim pržiti na ulju dok ne porumene i sa jedne i sa druge strane.

Restovan plavi patlidžan

Sastojci: 

  • 1 kg plavog patlidžana
  • 3-4 kašike ulja
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • malo soli
  • biber
  • peršun

Priprema: 

Opran patlidžan oljuštiti, iseckati na kockice, posoliti i ostaviti da odstoje oko sat vremena. Ocedite i spustite na vrelo ulje, pa na laganoj vatri uz postepeno mešanje dinstajte. Pri kraju dodati sitno seckan beli luk, paradajz i biber i posuti sa peršunom. Jelo poslužiti uz baren pirinač.

Pržen šaran

Sastojci:

  • veći šaran
  • so
  • ulje
  • limun

Priprema:

Šarana isecite na komade, poprskajte sa limunovim sokom, posolite, a zatim pržite na ulju. Kada je pržen stavite na oval sa isečenim limunom. Uz šarana možete  poslužiti baren krompir sa blitvom ili bareni pirinač.

Sarmice od kupusa sa smuđem

Sastojci:

  • 1 kg mladog kupusa
  • so
  • veza bosiljka
  • 500 g fileta smuđa
  • kašika limunovog soka
  • biber
  • 3 kašike ajvara ili paradajz pirea
  • 200 ml instant supe
  • kašika gustina

Priprema: 

Očistiti kupus i odvojiti 12 listova. Kupus izblanširati u 2 l posoljene i provrele vode. Izvaditi i staviti pod mlaz hladne vode i ocediti. Oprati bosiljak i sitno iseći. Zatim oprati i ocediti filete smuđa, iseći na trake širine 2 cm, poprskati ih sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Na zagrejanom ulju propržiti sa obe strane da porumene. Premazivati liske kupusa sa ajvarom ili paradajz pireom, potom staviti ribu i bosiljak i uvijati u sarme i vezati kuhinjskim koncem. Zagrejati malo ulja, kratko propržiti sarmice, preliti instant supom i dinstati oko 10 minuta. Izvaditi sarmice i u tu masnoću sipati kašiku gustina i malo ajvara, promešati i malo prokrčkati i sipati preko sarmica.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs