Pronađite inspiraciju za ručak ukoliko postite.
Šnicla od spanaća
Sastojci:
- 1 kg svežeg spanaća
- 300 g pirinča
- so
- biber
- seckan peršunov list
- malo ulja
- malo brašna
Priprema:
Spanać dobro oprati i obariti ga. Kada se ohladi iseckati ga, a za to vreme obariti pirinač i procediti. Sjediniti spanać i pirinač, dodati so, biber, sitno seckan peršun. Ukoliko je retko dodati malo prezli ili brašna. Praviti male šnicle i uvaljati u brašno, zatim pržiti na ulju dok ne porumene i sa jedne i sa druge strane.
Restovan plavi patlidžan
Sastojci:
- 1 kg plavog patlidžana
- 3-4 kašike ulja
- 4 čena belog luka
- 2 kašike pirea od paradajza
- malo soli
- biber
- peršun
Priprema:
Opran patlidžan oljuštiti, iseckati na kockice, posoliti i ostaviti da odstoje oko sat vremena. Ocedite i spustite na vrelo ulje, pa na laganoj vatri uz postepeno mešanje dinstajte. Pri kraju dodati sitno seckan beli luk, paradajz i biber i posuti sa peršunom. Jelo poslužiti uz baren pirinač.
Pržen šaran
Sastojci:
- veći šaran
- so
- ulje
- limun
Priprema:
Šarana isecite na komade, poprskajte sa limunovim sokom, posolite, a zatim pržite na ulju. Kada je pržen stavite na oval sa isečenim limunom. Uz šarana možete poslužiti baren krompir sa blitvom ili bareni pirinač.
Sarmice od kupusa sa smuđem
Sastojci:
- 1 kg mladog kupusa
- so
- veza bosiljka
- 500 g fileta smuđa
- kašika limunovog soka
- biber
- 3 kašike ajvara ili paradajz pirea
- 200 ml instant supe
- kašika gustina
Priprema:
Očistiti kupus i odvojiti 12 listova. Kupus izblanširati u 2 l posoljene i provrele vode. Izvaditi i staviti pod mlaz hladne vode i ocediti. Oprati bosiljak i sitno iseći. Zatim oprati i ocediti filete smuđa, iseći na trake širine 2 cm, poprskati ih sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Na zagrejanom ulju propržiti sa obe strane da porumene. Premazivati liske kupusa sa ajvarom ili paradajz pireom, potom staviti ribu i bosiljak i uvijati u sarme i vezati kuhinjskim koncem. Zagrejati malo ulja, kratko propržiti sarmice, preliti instant supom i dinstati oko 10 minuta. Izvaditi sarmice i u tu masnoću sipati kašiku gustina i malo ajvara, promešati i malo prokrčkati i sipati preko sarmica.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.