Ako volite ukusan i kremast obrok, a da nije preskup ovaj recept će vas oduševiti.

Za pripremu ovog jela potrebna su vam sam tri sastojka:

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 kesice supe od pečuraka
  • 1 l pavlake za kuvanje

Priprema:

Piletina treba da bude isečena na šnicle. Svaku šniclu usoliti i preliti uljem, pa ostaviti da se marinira oko sat vremena. Ako imate vremena može i duže jer je sve mekanije što duže stoji u marinadi.

Zatim meso poređati u vatrostalnu posudu u koju ste sipali malko ulja. Preko pilećih šnicli istresite supe iz kesice i pavlaku za kuvanje.

Rernu uključite pre nego što počnete sa pripremom obroka. Neka se ugreje na 200 stepeni. Ubacite vatrostalnu posudu i pecite oko pola sata.

Ručak je gotov kad dobije lepu rumenu boju.

Idealno je poslužiti ga uz svežu salatu od povrća i pomfrit.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs