Znamo šta ste pomislili. Pečenu slaninu koja krcka u ustima ne može ništa da zameni, ali ove zdravije verzije su odlična zamena. Ako morate da povedete računa o ishrani šargarepa i pečurka kada se ovako spreme imaju približan ukus kao slanina, a jednako su hrskave.
Hrskave pečurke
Pečurke operite i uklonite peteljku. Zatim ih isecite na tanke listiće, rasporedite po plehu, posolite, pobiberite i stavite pola kašičice soja sosa i 3 kašike ulja. Rukama lepo sve promešajte i stavite u zagrejanu rernu na 190°C i pecite dok ne postanu hrskave. Na pola pečenja ih okrenite. Servirajte ih sa omiljenim jelom.
Hrskava šargarepa
Šargarepu oljuštite i ljuštilicom napravite tanke komade. Stavite u posudu, posolite i pobiberite i sipajte jednu kašiku maslinovog ulja. Lepo promešajte rukama da sve upije. Zatim poređajte na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 10-15 minuta. Na pola okrenite. Ako posle tog vremena nije gotova pecite još 5 minuta, ali smanjite rernu na 150°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus