Znamo šta ste pomislili. Pečenu slaninu koja krcka u ustima ne može ništa da zameni, ali ove zdravije verzije su odlična zamena. Ako morate da povedete računa o ishrani šargarepa i pečurka kada se ovako spreme imaju približan ukus kao slanina, a jednako su hrskave.

Hrskave pečurke

Pečurke operite i uklonite peteljku. Zatim ih isecite na tanke listiće, rasporedite po plehu, posolite, pobiberite i stavite pola kašičice soja sosa i 3 kašike ulja. Rukama lepo sve promešajte i stavite u zagrejanu rernu na 190°C i pecite dok ne postanu hrskave. Na pola pečenja ih okrenite. Servirajte ih sa omiljenim jelom.

Hrskava šargarepa 

Šargarepu oljuštite i ljuštilicom napravite tanke komade. Stavite u posudu, posolite i pobiberite i sipajte jednu kašiku maslinovog ulja. Lepo promešajte rukama da sve upije. Zatim poređajte na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 10-15 minuta. Na pola okrenite. Ako posle tog vremena nije gotova pecite još 5 minuta, ali smanjite rernu na 150°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs