Tikvice su ukusno povreće, ali uvek se prave slična jela. Isporbajte ovaj recept i poslužite ovakve tikvice kao prilog.

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 1 veliko jaje
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 1/2 šolje prezli
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašike kašike crni biber

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200°C. Premažite jedan veliki pleh uljem. Naseckajte tikvice i iscedite ih ubrusom. Pomešajte tikvice sa jajetom, parmezanom, prezlama, isitnjenim belim lukom i biberom. Kašikom odvajajte manje komade smese i napravite valjkasti oblik, pa ređajte na pleh. Pecite u rerni na 200°C do zlatno smeđe boje nekih 20 do 22 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs