Tikvice su ukusno povreće, ali uvek se prave slična jela. Isporbajte ovaj recept i poslužite ovakve tikvice kao prilog.
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 1 veliko jaje
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 1/2 šolje prezli
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašike kašike crni biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Premažite jedan veliki pleh uljem. Naseckajte tikvice i iscedite ih ubrusom. Pomešajte tikvice sa jajetom, parmezanom, prezlama, isitnjenim belim lukom i biberom. Kašikom odvajajte manje komade smese i napravite valjkasti oblik, pa ređajte na pleh. Pecite u rerni na 200°C do zlatno smeđe boje nekih 20 do 22 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus