Ručak kom se raduju i mladi i stari.

Sastojci:

  • ulje
  • 1,4 kg govedine
  • so
  • biber
  • 1 veliki crveni luk
  • 6 čena belog luka
  • 2,5 kašike paradajz pirea
  • 5 lovorovih listova
  • 600 g krompira
  • 4 velike šargarepe
  • 3 kašike brašna
  • 1 kesa smrznutog graška

Priprema:

Zagrejte ulje u većem loncu. Zatim meso iseckajte na kockice i polovinu ubacite da se kratko isprži. Posolite i pobiberite i kada bude gotovo izvadite, pa ponovite postupak sa drugom polovinom mesa. Crni luk isecite na kockice, a beli isitnite. Propržite u istom loncu gde ste i meso dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte paradajz pire i neka se krčka kratko. Zatim u to dodajte vodu (nekih 2 šolje vode) i vratite meso u lonac. Krompir isecite na krupnije kocke, a šargarepu na pola. Ubacite u lonac zajedno sa lovorovim lišćem i graškom, pa promešajte. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju. Zatim u šolji pomešajte brašno sa malo vode da napravite zapršku i sipajte u lonac. Kuvajte kratko. Naravno opet sve posolite i pobiberite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs