Ručak kom se raduju i mladi i stari.
Sastojci:
- ulje
- 1,4 kg govedine
- so
- biber
- 1 veliki crveni luk
- 6 čena belog luka
- 2,5 kašike paradajz pirea
- 5 lovorovih listova
- 600 g krompira
- 4 velike šargarepe
- 3 kašike brašna
- 1 kesa smrznutog graška
Priprema:
Zagrejte ulje u većem loncu. Zatim meso iseckajte na kockice i polovinu ubacite da se kratko isprži. Posolite i pobiberite i kada bude gotovo izvadite, pa ponovite postupak sa drugom polovinom mesa. Crni luk isecite na kockice, a beli isitnite. Propržite u istom loncu gde ste i meso dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte paradajz pire i neka se krčka kratko. Zatim u to dodajte vodu (nekih 2 šolje vode) i vratite meso u lonac. Krompir isecite na krupnije kocke, a šargarepu na pola. Ubacite u lonac zajedno sa lovorovim lišćem i graškom, pa promešajte. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju. Zatim u šolji pomešajte brašno sa malo vode da napravite zapršku i sipajte u lonac. Kuvajte kratko. Naravno opet sve posolite i pobiberite po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus