Za sve ljubitelje tikvica i piletine.
Sastojci:
- 450 g mlevene piletine
- 5 čena belog luka
- 1 jaje
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1/4 kašike mlevene crvene paprike
- so, biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike putera
- sok od 1/2 limuna
- nudle od tikvica (dve tikvice ljuštilicom isecite na tanke trake, kao špagete)
Priprema:
U posudu stavite piletinu, 2 sitno seckana čena belog luka, jaje, parmezan, seckan peršun, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Sve to lepo sjedinite i napravite ćuftice. U tiganju zagrejte ulje i propržite ćuftice. Prebacite na tanjir i obrišite tiganj ubrusom. Zatim rastopite puter i dodajte preostali sitno seckani beli luk.
Dodajte nudle od tikvica u tiganj, a zatim sipajte limunov sok. Kratko propržite. Zatim vratite ćuftice u tiganj i pržite kratko da se samo zagreju. Ukrasite sa više parmezana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom