Za sve ljubitelje tikvica i piletine.

Sastojci:

  • 450 g mlevene piletine
  • 5 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 1/4 kašike mlevene crvene paprike
  • so, biber
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 kašike putera
  • sok od 1/2 limuna
  • nudle od tikvica (dve tikvice ljuštilicom isecite na tanke trake, kao špagete)

Priprema:

U posudu stavite piletinu, 2 sitno seckana čena belog luka, jaje, parmezan, seckan peršun, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Sve to lepo sjedinite i napravite ćuftice. U tiganju  zagrejte ulje i propržite ćuftice. Prebacite na tanjir i obrišite tiganj ubrusom. Zatim rastopite puter i dodajte preostali sitno seckani beli luk.

Dodajte nudle od tikvica u tiganj, a zatim sipajte limunov sok. Kratko propržite. Zatim vratite ćuftice u tiganj i pržite kratko da se samo zagreju. Ukrasite sa više parmezana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs