Za sve ljubitelje tikvica i piletine.
Sastojci:
- 450 g mlevene piletine
- 5 čena belog luka
- 1 jaje
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1/4 kašike mlevene crvene paprike
- so, biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike putera
- sok od 1/2 limuna
- nudle od tikvica (dve tikvice ljuštilicom isecite na tanke trake, kao špagete)
Priprema:
U posudu stavite piletinu, 2 sitno seckana čena belog luka, jaje, parmezan, seckan peršun, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Sve to lepo sjedinite i napravite ćuftice. U tiganju zagrejte ulje i propržite ćuftice. Prebacite na tanjir i obrišite tiganj ubrusom. Zatim rastopite puter i dodajte preostali sitno seckani beli luk.
Dodajte nudle od tikvica u tiganj, a zatim sipajte limunov sok. Kratko propržite. Zatim vratite ćuftice u tiganj i pržite kratko da se samo zagreju. Ukrasite sa više parmezana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus