Jelo na kašiku koje će vam se dopasti.
Sastojci:
- 1 veliki luk
- 3 čena belog luka
- 3 kašike paradajz pirea
- 1 kašika tucane paprike
- 1 paradajz
- 6 šolja pilećeg bujona
- makarone
- 2 pileća bela mesa
- 1 1/2 šolja iseckane mocarele
- 1 šolja parmezana
- sveže peršun
- so, biber
Priprema:
U velikoj šerpi prodinstajte seckani crni luk, a zatim dodajte i sitno seckani beli luk. Dodajte paradajz pire i tucanu papriku. Lepo promešajte pa dodajte paradajz iseckan na kockice i bujon, pa ostavite da proključa. Dodajte makarone i kuvajte dok ne omekšaju. Zatim dodajte piletinu iseckanu na kockice, iseckanu mocarelu, izrendan parmezan i iseckan peršun. Lepo posolite i pobiberite. Kada se sir istopi možete da servirate.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom