Kombinujte piletinu sa svežim povrćem i nećete se razočarati. Ukus je odličan, a priprema jednostavna.

Sastojci:

  • 450 g pilećeg filea
  • so, biber
  • 1/2 crnog luka
  • 2 paprike
  • 2 srednje tikvice
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašike origana
  • 1 šolja pileće supe
  • 1 konzerva pelata
  • svež bosiljak

Priprema:

U velikom tiganju ispržite piletinu koju ste prethodno posolili i pobiberili. Kada meso bude gotovo prebacite u tanjir. Dodajte tanko isečen crni luk i paprike isečene na trake u tiganj i kuvajte dok ne omekšaju, nekih 5 minuta. Zatim dodajte tikvice isečene na kolutove i kuvajte dok ne omekšaju. U tiganj dodajte i sitno seckan beli luk i kuvajte još nekih minut. Začinite origanom.

Sipajte supu i pelat, pa dinstajte 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj. Pre posluživanja, ukrasite bosiljkom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs