Iako mnogi od vas vole mesne, ove vegetarijanske ćufte su odlična zamena koje možete poslužiti kao ručak ili večeru i upotpuniti ih umakom po želji!
Sastojci:
- 300 g karfiola
- 500 g kinoe ili smeđeg pirinča
- 100 g ovsenog brašna ili prezli
- 4 jaja
- 2 kašičice soli
- maslinovo ulje
- biber, paprika, mleveni beli luk, peršun po ukusu
Priprema:
Cvetove karfiola operite i skuvajte u šerpi sa kipućom vodom, oko 5 minuta, sve dok ne omekšaju. Dobro ocedite. Pirinač ili kinou takođe skuvajte.
Pirinač i karfiol zatim stavite u blender i dobro umešajte u kompaktnu smesu. Prebacite zatim smesu u posudu za mešanje i dodajte ostale sastojke. Mešajte dok se sve ne sjedini. Pravite kuglice u željenoj veličini.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Kuglice pecite nekoliko minuta sa svake strane. Lagano ih okrećite kako bi se ispekle sa svih strana.
Poslužite uz sos i salatu po želji.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu