Iako mnogi od vas vole mesne, ove vegetarijanske ćufte su odlična zamena koje možete poslužiti kao ručak ili večeru i upotpuniti ih umakom po želji!

Sastojci:

  • 300 g karfiola
  • 500 g kinoe ili smeđeg pirinča
  • 100 g ovsenog brašna ili prezli
  • 4 jaja
  • 2 kašičice soli
  • maslinovo ulje
  • biber, paprika, mleveni beli luk, peršun po ukusu

Priprema:

Cvetove karfiola operite i skuvajte u šerpi sa kipućom vodom, oko 5 minuta, sve dok ne omekšaju. Dobro ocedite. Pirinač ili kinou takođe skuvajte.

Pirinač i karfiol zatim stavite u blender i dobro umešajte u kompaktnu smesu. Prebacite zatim smesu u posudu za mešanje i dodajte ostale sastojke. Mešajte dok se sve ne sjedini. Pravite kuglice u željenoj veličini.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Kuglice pecite nekoliko minuta sa svake strane. Lagano ih okrećite kako bi se ispekle sa svih strana.

Poslužite uz sos i salatu po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: miss7zdrava.24sata.hr