Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje. Iskoristite namirnice koje imate kod kuće i napravite brz, jeftin, a ukusan obrok.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 srednja šargarepa
- 3-4 čena belog luka
- 3 barena jaja začini: suvi biljni začin, biber, tucana paprika, origano
- 3 kašike ulja
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja mleka (200ml)
Još:
- 1 kašika palente
- malo susama
- malo tvrdog sira po izboru
Priprema:
Obarite krompir i izrendajte na krupnije rende. Preko krompira dodajte izrendan crni luk i šargarep, seckan beli luk i izrendana obarena jaja. Začinite, pa promešajte. Dodajte ulje, pa opet promešajte.
Za preliv: Ulupajte jaja, pa dodajte jogurt i mleko, pa promešajte.
Sipajte smesu sa krompirom u vatrostalnu posudu, lepo rasporedite i prelijte sa napravljenom smesom. Pospite sa palentom i susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta. Na kraju izrendajte malo kačkavalja preko.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem