Obradujte ukućane pravim domaćinskim obrokom. Danas na meniju - Juneći gulaš.
Potrebno je:
- 500g junećeg šola (meso od buta)
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 veće šargarepe
- bela zelen
- jedna kašika brašna
- lovorov list
- biber
- so
- mlevena crvena paprika
- peršun
- suvi biljni začin
Priprema:
1. Iseckajte i propržite crni luk da blago porumeni. Dodajte meso, ispržite ga sa obe strane tako da ne bude crveno.
2. Sipajte vodu, pa zatim dodajte i ostalo povrće koje ste prethodno iseckali. Stavite malo od svih začina i 2-3 lovorova lista. Vode sipajte toliko da pokrije sve što se nalazi u šerpi. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano.
3. Povremeno proveravajte, dodajte vode ako treba i promešajte.
4. Kada je meso potpuno gotovo, u činiji pomešajte mlevenu crvenu papriku i brašno i razmutite sa malo vode da ne bude grudvica. Dodajte u meso i promešajte.
6. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, uz povremeni mešanje. Probajte i dodajte ponovo začine. Iseckani svež ili suvi peršun dodajte na kraju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem