Jedna od omiljenih kuhinja na svetu je italijanska, odatle potiču različite verzije pasti, pica, slatkiša.
Neki od najpoznatijih kolača su tiramisu, pastićoto, pana kota, i čuveni sicilijanski kanoli.
Posle slatke verzije pokušajte da napravite i slane.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 45 g parmezana
- 50 g prezli
- 3 jajeta
- 180 g krem sira
- 2 kriške praške šunke
- 30 g seckanih pistaća
Priprema:
Pomešajte mleveno meso sa parmezanom, jajima, prezlama, pa posolite i pobiberite. Na pek papir stavite meso, preklopite drugim pek papirom i razvucite oklagijom. Isecite 8 kvadrata.
Šunku i sir sjedinite štapnim mikserom, pa dodajte sitno seckane pistaće i promešajte. Po dijagonali sipajte smesu na svaki kvadrat. Prvo preklopite jednu stranu, pa drugu (preko smese preklopite).
Pecite na 180°C u plehu obloženom pek papirom nekih 30-35 minuta, pa poslužite dekorisano sa još malo seckanih pistaća.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom