Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

ČUVENI ITALIJASNKI DESERT SADA U SLANOJ VERZIJI: Kanoli od mlevenog mesa punjeni krem sirom i praškom šunkom

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ako ste ljubitelj slatke verzije ni slana vas neće ostaviti ravnodušnim

Izvor: Foto: Printscreen/YT

Jedna od omiljenih kuhinja na svetu je italijanska, odatle potiču različite verzije pasti, pica, slatkiša. 

Neki od najpoznatijih kolača su tiramisu, pastićoto, pana kota, i čuveni sicilijanski kanoli

Posle slatke verzije pokušajte da napravite i slane.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 45 g parmezana
  • 50 g prezli
  • 3 jajeta
  • 180 g krem sira
  • 2 kriške praške šunke
  • 30 g seckanih pistaća

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte mleveno meso sa parmezanom, jajima, prezlama, pa posolite i pobiberite.  Na pek papir stavite meso, preklopite drugim pek papirom i razvucite oklagijom. Isecite 8 kvadrata.

Šunku i sir sjedinite štapnim mikserom, pa dodajte sitno seckane pistaće i promešajte. Po dijagonali sipajte smesu na svaki kvadrat. Prvo preklopite jednu stranu, pa drugu (preko smese preklopite).

Pecite na 180°C u plehu obloženom pek papirom nekih 30-35 minuta, pa poslužite dekorisano sa još malo seckanih pistaća.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa.rs 

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti