Svi smo navikli na sarme sa mlevenim mesom i pirinčem, ali ovo punjenje je jednako ukusno. Postoje dve varijante ako postite ili ne, pa vi isprobajte onu koja vama više odgovara.

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 šaka pirinča
  • nekoliko režnjeva slanine (izbacite kad postite)
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 kašičica začinske paprike
  • so, biber, suvi začin

Za zapršku:

  • 1 kašika masti (ulje ako postite)
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica začinske paprike

Priprema:

Očistite crveni i beli luk, a zatim i krompir. Narendajte krompir i beli luk, a crveni luk naseckajte. Sitno naseckajte slaninu i dodajte je zajedno sa pirinčem. Dodajte biber, začinsku papriku, so i suvi začin, pa sve dobro promešajte.

Odvojite listove kiselog kupusa, punite nadevom i motajte. Napunite posudu sarmom, na vrh stavite jedan list zelja, pa sve zajedno zalijte vodom. Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuva.

Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i začinske paprike.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: opanak.rs