Svi smo navikli na sarme sa mlevenim mesom i pirinčem, ali ovo punjenje je jednako ukusno. Postoje dve varijante ako postite ili ne, pa vi isprobajte onu koja vama više odgovara.
Sastojci:
- 3 krompira
- 1 manja glavica crvenog luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 šaka pirinča
- nekoliko režnjeva slanine (izbacite kad postite)
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 kašičica začinske paprike
- so, biber, suvi začin
Za zapršku:
- 1 kašika masti (ulje ako postite)
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica začinske paprike
Priprema:
Očistite crveni i beli luk, a zatim i krompir. Narendajte krompir i beli luk, a crveni luk naseckajte. Sitno naseckajte slaninu i dodajte je zajedno sa pirinčem. Dodajte biber, začinsku papriku, so i suvi začin, pa sve dobro promešajte.
Odvojite listove kiselog kupusa, punite nadevom i motajte. Napunite posudu sarmom, na vrh stavite jedan list zelja, pa sve zajedno zalijte vodom. Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuva.
Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i začinske paprike.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zimnica od zelene boranije
Najbolji burger od goveđeg mesa
OTKRIVAMO ZAŠTO JE VICHY DERCOS ŠAMPON SVETSKI BROJ JEDAN U BORBI PROTIV PERUTI