1. Krompir oguliti, oprati i 200 g fino  izrendati. Preostali krompir skuvati u dosta slane vode, ocediti ga, pa ispasirati. Ohlađeni pire od krompira dodati sirovom izrendanom krompiru. Brašno prosejati, pa dodati krompiru zajedno sa žumancima. Sve pikantno začiniti solju, biberom i muskatnim oraščićem.


Sastojci:

800 g kuvanog krompira
so
100 g brašna
2 žumanceta
biber
muskatni oraščić
200 g mlevenog telećeg mesa
30 g svežeg začinskog bilja (npr. majoran, estragon, peršun)
200 g rendanog ementalera
zelena salata, bosiljak 

2.Meso pomešati sa začinskim biljkama. Od testa sa krompirom oblikovati 8 knedli, pa svaku napuniti sa malo mlevenog mesa. Knedle kuvati 10 minuta u dosta ključale slane vode. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

3. Knedle izvaditi i ocediti. Servirati na vatrostalnom tanjiru, posuti sirom i zapeći u rerni oko 10 minuta.