1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.


Sastojci:

400 g bundeve, očišćene od semenki i oljuštene
kašika maslinovog ulja + još malo za posipanje bundeve pre pečenja (po želji)
2 čena belog luka
8 strukova mladog luka
25 g putera
200 g pirinča
2 kašičice mlevenog kima
1l bistre supe od povrća (bez rezanaca), bujona
60 g rendanog parmezana
malo korijandera ili druge začinske biljke za dekoraciju

2. Iseckajte bundevu na kockice veličine 1,5 cm. Rasporedite kockice na papir za pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni 30 minuta.

3. Pripremite rižoto dok se bundeva peče. Izgnječite beli luk, a pera mladog sitno iseckajte.

4. Zagrejte kašiku maslinovog ulja i puter na umerenoj temperaturi.Dodajte mladi luk i beli luk. Kada luk omekša, dodajte kim i pirinač. Dobro promešajte i kuvajte ok 1 minut.

5. Dodajte pola šolje supe i povremeno mešajte dok pirinač ne upije tečnost. Tako postepeno dodajte i ostatak supe dok rižoto sve ne upije. Biće vam potrebno oko 20 minuta. Kuvajte dok pirinač ne omekša.

6. Kada je pirinač skuvan, dodajte pečenu bundevu, rendani parmezan, iseckan korijander i ukrasite začinima po želji.