1. Meso oprati, osušiti, posoliti, pobiberiti i iseći na kockice. Potom ga kratko propeći na vrelom ulju. Dodati crni luk, dinstati ga zajedno sa mesom i zaliti belim vinom. Doliti supu od povrća i sve krčkati poklopljeno oko 60 minuta.


Sastojci:

4 teleća kare filea (po oko 150 g)
so,biber
2 kašike ulja
crni luk, iseckan
100 ml suvog belog vina
500 ml supe od povrća (instant)
300 g šargarepe, sitno iseckane
400 g praziluka, isečenog 
2 kašičice gustina
150 g pavlake

2. Dodati iseckanu šargarepu i kuvati još 10 minuta. Glatko umutiti gustin s malo hladne vode. Dosuti uz brzo mešanje da se u sosu ne bi stvorili grumenčići. Dodati praziluk, kratko prokuvati i skinuti sa vatre. Umešati pavlaku, začiniti i poslužiti.