Priprema Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti. U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle. Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku. Poredjati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo. Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola. Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti. Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).


Sastojci:

500 g belog mesa

500 g šampinjona

1 veća glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 veća šargarepa

1 kašika začina po želji

biber

2 kašike kisele pavlake

1 kašika gustina

Za prilog:

200 g pirinča

1 kašičica kurkume

1 kašičica začina