Rad:


Sastojci:

Za ove šnicle vam je ptrebno: 400 gr. pilećeg belog mesa 2 jaja 1 manja kriška hleba u mleku 1 kašika prezli 1 ravna kašika vegete malo bibera seckan peršun 1 glavica sitno seckanog crnog luka 4 čena seckanog belog luka 1 kašičica aleve paprike 1/2 kašičice praška za pecivo

Pileće meso iseckati na sitne kocke pa samleti u secku ili blenderu. Ako vam ništa od toga nije pri ruci samleti u mašini za meso. Dodati jaja, krišku hleba koju ste prethodno potopili u mlekui iscedili, zatim prezle, vegetu, biber, seckan peršun, crni i beli luk, alevu paprikui pecivo. Sve to dobro izmešati da se masa sjedini. Vaditi kašikom smesu oblikovati rukom šnicle i pržiti u dubokom ulju da porumene. Vaditi rešetkastom kašikom na tanjir na koji ste prethodno stavili papirne salveta da upije višak masnoće.

Kao prilog predlažemo kuvani krompir presečen na pola i paradajz sos.