1. Operite i očistite 3/4 pra¬ziluka, skinite zeleno lišće, kratko obarite u malo posolje¬noj vodi. Zatim ga isecite sitno. 


Sastojci:

3/4 kg praziluka
1/2 kg pirinča
6 glavica crnog luka
peršun
biber i so

2. U dublju šerpu stavite malo ulja, iseckajte sitno glavicu crnog luka, propržite i dodajte seckani peršun. 

3. Luk pomešajte sa prazilu¬kom, pobiberite i skinite sa šporeta. Od mase pravite male lopte, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju.

4. Iseckajte sitno pet glavica crnog luka i propržite ih na vrelom ulju. Dodajte 1/2 kilo¬grama opranog pirinča, sitno seckanog peršuna, so i biber. Pirinač propržite, uz stalno mešanje.

5. U pleh stavite pirinač, a preko njega poređajte lop¬tice od praziluka, pa sve dobro zalijte uljem i toplom vodom.

6. Stavite u rernu i pecite dok pirinač potpuno ne omekša. Ćufte služite tople.