1. Krompir i bundevu očistite i grubo izrendajte. Pomešajte s jajetom, brašnom i skrobom, pa dodajte so, biber i narendani muskatni oraščić.


Sastojci:

400 g krompira
400 g bundeve
1 jaje
150 g brašna
20 g skroba
so, biber
muskatni oraščić
75 g semenki bundeve
2 kašike putera
2 kašike ulja

2. U šerpi ugrejte puter i ulje i kašikom vadite pljeskavice, pa ih spuštajte u vruću masnoću. Blago ih pritisnite kašikom da se spljeskaju.

3. Trebalo bi da dobijete približno osam pljeskavica od ove količine krompira i bundeve. Pljeskavice zapecite s obe strane, pa izvadite na salvetu da se ocede.

4. U tiganju sa neprijanjajućom podlogom, bez ulja propržite semenke bundeve. Stavite ih na tanjir da se ohlade. Služite uz pljeskavice.