1. Napunite posudu srednje veličine do polovine vodom i pustite da provri. Malim oštrim nožem narežite 200 g cvetova brokolija na komade od 2,5 cm.


Sastojci:

200 g cvetova brokolija
so
300 ml mleka
1 ravna kašika senfa
mleveni crni biber
3 jajeta srednje veličine
75 g rendanog kačkavalja

2. Stavite brokoli i malo soli u posudu. Pustite da ponovno prokuva i osvežite tekućom hladnom vodom.

3. Stavite 300 ml mleka i 1 kašiku senfa u posudu srednje veličine i zakuvajte, uz mešanje. Uklonite s vatre, dodate brokoli i so i biber po ukusu. Dobro promešajte.

4. Odvojite 2 jajeta. Belanca stavite u posudu srednje veličine a žumanca u posebnu posudu. Umutite čvrst šam od belanaca.

5. Pomešajte žumanca s brokolijem, služeći se varjačom. Nežno umešajte belanca kašikom pazeći da ne istisnete vazduh u šamu.

6. Stavite mešavinu u plitku vatrostalnu posudu od 2 litra. Stavite na lim za pečenje i pospite sa 75 g kačakavalja. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta. Proverite nakon 30 minuta — ako je vrh zlatne boje, lagano pokrijte folijom i pustite da se peče do kraja. Poslužite odmah.

Izvor: zdravljeprehrana.com