1. Heljdu preliti sa 3 dl vode, dodati prstohvat soli, bibera kao i sve ostale navedene začine u toj količini, pa kuvati 10-tak minuta na nižoj temperaturi u poklopljenoj šerpici. Nakon 10 minuta isključiti ringlu, a šerpicu ostaviti na ringli kako bi se sva tečnost upila.


Sastojci:

2 kašike ulja po izboru

1 struk mladog luka

1 šargarepa

1 šaka graška

1 šaka kukuruza šećerca

4 pečurke po izboru

po ukusu: so i biber

100 g tostirane heljde

po prstohvat sledećih začina: muskatni oraščić, korijander, kurkuma, origano, bosiljak

1 šaka svežeg peršunovog lista

2. Mladi luk sitno iseckati i propržiti par minuta na vrelom ulju, zatim dodati seckanu šargarepu, pečurke, kukuruz i grašak. Dinstati uz povremeno dodavanje vode, po potrebi, 10-tak minuta. Sjediniti povrće sa heljdom.

3. Uz ovaj rižoto možete dodati još neko bareno ili dinstano povrće po izboru. Prilikom služenja, posuti peršunovim listom.

Izvor: Domaćica za vas