1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Iseckati majčinu dušicu i polovinu pripremljenog ruzmarina, kao i beli luk. Izmešati sve sa 3 kašike ulja. Oprati meso i premazati ga pripremljenom marinadom. Posoliti i pobiberiti meso, po ukusu.
2. Ispržiti but sa svih strana na 3 kašike ulja, u velikoj šerpi sa vatrostalnim drškama. Zaliti sa 100 ml vina i staviti u rernu na oko 60 minuta, da se polako krčka. Oljuštiti krompiriće, pa iseći na polovine (ukoliko su sitni ostaviti cela, a ako su prekrupni iseći na četvrtine). Rasporediti oko mesa, posoliti, pobiberiti. Dodati preostali ruzmarin i doliti preostalo vino i malo vode. Krčkati još 60 minuta.
Jagnjeći but iz rerne
Ovom mediteranskom receptu naročitu draž daju ruzmarin i majčina dušica.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus