1. Iseckati luk i dinstati na ulju par minuta.


Sastojci:

1 veća tikvica

2 šargarepe

2 krompira

1 veća glavica crvenog luka

1 kašika suvog začina

50 ml ulja

1/2 male kašike mlevene crvene paprike

1 kašika brašna

2. Dodati iseckanu šargarepu i krompir. Naliti vode da ogrezne.

3. Zatim dodati suvi začin. Kuvati desetak minuta.

4. Dodati tikvicu iseckanu na kocke. Naliti još vode.

5. Kad sve bude preliveno, dodati papriku i ostaviti da se skuva.

6. Pred sam kraj, razmutiti jednu kašiku brašna sa vodom i dodati u šerpu. Ostaviti da lagano kuva još 5 minuta i onda skloniti sa šporeta.

7. Po želji začiniti sa mirođijom i peršunovim listom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serbiancafe.com