Bacate li ljuske od luka? Pre nego što ih bacite u kantu za smeće, dobro razmislite. Ljuske luka sadrže moćni antioksidans kvercetin koji reguliše krvni pritisak, sprečava kardiovaskularne bolesti.

1. Ako kuvate povrćnu supu, slobodno ubacite i celu glavicu luka s ljuskama. Osim što će dobiti lepšu boju, supa će biti mnogo ukusnija i zdravija zbog mikroelemenata kojih ima puno više nego u samom luku.

2. Ako ste primetili da vaša biljka ne izgleda baš zdravo, pripremiti otopinu od ljuski luka i vode s kojom ćete zalivati vašu biljku s vremena na vreme.

Pročitajte kako da uzgajate beli luk u saksiji.

3. Čaj od luka može pomoći kod grčeva. U šoljicu vruće vode ubacite jednu kašiku ljuski od luka i pustite neka odstoji 10 minuta. Procedite i pijte oko 200 ml svako veče. Važno je napomenuti kako čaj od luka ne bi trebale piti dojilje i trudnice.

4. Ljuske od luka uz usitnjenu koru od hrasta odličan su način za dobijanje svetlosmeđe boje kose.

5. Ako volite peći svoj hleb, slobodno možete ubaciti jednu čajnu kašiku mlevenih ljuskica od luka. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr