Srčane bolesti
Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hleb umesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti srčani udar.
Artritis
U čaši vruće vode promešajte dve velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Popijte to ujutru i uveče. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izlečenju čak i hroničnog artritisa.
Pogledajte i Šta se dešava u vašem telu ako svaki dan jedete med i cimet
Infekcije žučnog mehura
U čaši mlake vode promešajte dve velike kašike cimeta u prahu i jednu kašičicu meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.
Holesterol
Promešajte dve velike kašike meda i tri kašičice cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo holesterola će se sniziti za 10 posto u roku od dva sata.
Prehlada
Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će rešiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.
Pogledajte i Čudesna moć kombinacije meda i cimeta
Bol u želucu
Med u kombinaciji s cimetom izlečiće bol u želucu. Uzimajte to redovno kako biste iskorenili čir na želucu.
Imunološki sistem
Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.
Grip
Španski lekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.
Pogledajte i Med i cimet - sve blagodeti zlatne mešavine
Mršavljenje
Prokuvajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako jutro na prazan želudac – pola sata pre doručka. Kod redovnog konzumiranja, pomoći će gojaznim osobama da smršaju.
Zadah iz usta
Stanovnici Južne Amerike svako jutro ispiraju usta toplom vodom, pomešanom s jednom kašičicom meda i cimeta. Ovo im pomaže da zadrže svežinu daha tokom celog dana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: cure.ba
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol