Zahvaljujući mlečnim i sirćetnim kiselinama koje fermentriraju testo, ukus takvog hleba biće znatno bolji.

Dok aditivi i pomoćna sredstva za preradu industrijskih hlebova i peciva drže njegovu svežinu, to domaćem hlebu od kiselog testa neće biti prioritet.

Kiselo testo je znatno hranljivije i od nekih koštunjavih plodova. Mlečne kiseline obiluju vitaminima i mineralima koji su strogi čuvari našeg zdravlja. 

Pročitajte i Domaći hleb

Usporava dotok glukoze koja se ispušta u krvotok i time ne uzrokuje neželjene efekte insulina.

Ovaj hleb nije lako naći u prodaji. Zato se preporučuje da ga pripremate sami. Njegova cena je i dosta veća u odnosu na cene industrijskog hleba.

Nama zdravlje nalaže da pribegnemo metodama naših baka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/