Zahvaljujući mlečnim i sirćetnim kiselinama koje fermentriraju testo, ukus takvog hleba biće znatno bolji.
Dok aditivi i pomoćna sredstva za preradu industrijskih hlebova i peciva drže njegovu svežinu, to domaćem hlebu od kiselog testa neće biti prioritet.
Kiselo testo je znatno hranljivije i od nekih koštunjavih plodova. Mlečne kiseline obiluju vitaminima i mineralima koji su strogi čuvari našeg zdravlja.
Pročitajte i Domaći hleb
Usporava dotok glukoze koja se ispušta u krvotok i time ne uzrokuje neželjene efekte insulina.
Ovaj hleb nije lako naći u prodaji. Zato se preporučuje da ga pripremate sami. Njegova cena je i dosta veća u odnosu na cene industrijskog hleba.
Nama zdravlje nalaže da pribegnemo metodama naših baka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno